Μέλι Ερείκης

Μέλι Ερείκης

Εξαιρετικής ποιότητας μέλι.

Το μέλι Ερείκης έχει εντονη χαρακτηριστική γεύση με κοκκινωπό χάλκινο καστανό χρώμα.

Υψηλή θρεπτική αξία με πλούσια περιεκτικότητά σε πρωτεΐνες (περίπου 2%), μέταλλα (όπως κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο), αμινοξέα, ένζυμα και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Καθώς και πλούσιο σε αλκαλοειδή, τανίνη και καροτίνη. Επιπλέον είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, κυρίως φαινόλες, οι οποίες έχουν προστατευτική δράση απέναντι στις ελεύθερες ρίζες, κάτι που βελτιώνει την υγεία μας και προλαμβάνει τη γήρανση του οργανισμού μας.

Έχει αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες με έμφαση στο ουροποιητικό και το πεπτικό σύστημα. Το μέλι ερείκης, όπως και όλα τα είδη μελιού, παρουσιάζει σημαντικές αντιμικροβιακές ιδιότητες βοηθώντας στην καλή λειτουργία του πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος. Καταπραΰνει τα συμπτώματα της γρίπης και του πονόλαιμου, ενώ είναι και αποχρεμπτικό. Επιπλέον είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις του ιδιότητες, ιδιαίτερα για το ουροποιητικό σύστημα. Τέλος διαθέτει ηρεμιστικές ιδιότητες βοηθώντας στην μείωση των συμπτωμάτων της αϋπνίας και της εξάντλησης.

Βοηθάει στην τόνωση του οργανισμό και την βελτίωση της υγείας. Βοηθάει στη δημιουργία νέου ιστού και μυών και προλαμβάνει τη γήρανση. Τέλος συμβάλει σε μια ισορροπημένη διατροφή και αποδίδει ενέργεια στον οργανισμό. Συνίσταται σε όσους αθλούνται

Λόγω τις υψηλής φυσικής περιεκτικότητάς του σε σάκχαρα κρυσταλλώνει πολύ γρήγορα (1-3 μήνες)