Μέλι Κουμαριάς

Το μέλι κουμαριάς, έχει εξαιρετικά οφέλη.

Η κουμαριά ήταν γνωστή από τους αρχαίους χρόνους για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Το μέλι κουμαριάς αποτελεί ασπίδα προστασίας για τον ανθρώπινο οργανισμό, περιέχοντας τις περισσότερες φυσικές αντιβιοτικές ουσίες από τα υπόλοιπα μέλια.

Μέλι υψηλής θρεπτικής αξίας, πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, σε ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο καθώς και υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και σίδηρο αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για την τόνωση του οργανισμού. Εμφανίζει υψηλή περιεκτικότητα σε φαινόλες και έντονη αντιοξειδωτική δράση.

Έχει αντισηπτικές, διουρητικές, αντιφλεγμονώδεις, στυπτικές, αντι-ιικές, αντιοξειδωτικές και αιμοστατικές ιδιότητες. Περιέχει την ουσία Arbutin η οποία καθαρίζει το αίμα και ρυθμίζει το επίπεδο της χοληστερίνης. Βοηθάει στις κεφαλαλγίες, τον στομαχόπονο. Περιέχει αρβουτίνη και τανίνες, που έχουν αντισηπτικές ιδιότητες για το ουροποιητικό σύστημα. Είναι τονωτικό για τους εξασθενημένους οργανισμούς. Αυξάνει την ζωή των κυττάρων του σώματος μας καθώς εμπεριέχει την ουσία Τυρανόζη. Βοηθάει στη θεραπεία της γρίπης και ειδικότερα στην καταστολή του βήχα. Επίσης, μπορεί να βοηθήσει με το άσθμα και γενικά να ωφελήσει το αναπνευστικό σύστημα.

Το μέλι κουμαριάς έχει το χαμηλότερο ποσοστό γλυκόζης και φρουκτόζης σε σύγκριση με άλλα μέλια, έτσι εμπεριέχει και λιγότερες θερμίδες και έτσι συνιστάται σε περιπτώσεις δίαιτας καθώς και για διαβητικούς τύπου Β πάντα με την συμβουλή του γιατρού μας.

Το χρώμα του Ανοιχτόχρωμο ξανθό αλλά και σκουροχάλκινο, με μέτριο προς δυνατό άρωμα. Έχει γεύση πικρόγλυκη, πολύ ιδιαίτερη γεύση που το κάνει να ξεχωρίζει απ’ όλα τα άλλα μέλια. Λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε σάκχαρα, κρυσταλλώνει σχετικά γρήγορα και αποκτά βουτυρώδη υφή.